J

Juginek

19. 10. 2011 10:07
Milá Olgo,

Váš článek je velmi hezky napsaný a po literární stránce velice zdařilý. Nicméně mi přijde značně nadsazený a možná to byl záměr, aby se to dobře četlo. Já sem si mateřskou dovolenou vyzkoušel a vlastně stále zkouším (teď už s dvěma dětmi 4 a 1,5 roku) a jak už tady zaznělo, když máte děti vychované a dodržujete základní zásady, jak si nekomplikovat život, tak si myslím, že slovo dovolená je na místě. Jsou to krásné časy, když jediné, co musíte řešit je problém na které hřiště dneska, nebo kam na výlet zítra. Jednou za dva dny uvařit jednoduché jídlo (žádný fast food) a po cestě z hřiště si nakoupit mi taky nepříjde jako nic složitého. Snad jenom žehlení trochu zdržuje:-)

Když se ovšem necháte na záchodě plácat štětkou, tak to je skutečně nejkratší cesta k Dr. Chocholouškovi. Jak tady již zaznělo, jaký si to uděláš, takový to máš. Naše děti samozřejmě taky zkoušejí podobné vylomeniny, ale velice rychle zjistí, kde je hranice.

Přeju Vám hodně štěstí, zdravé děti a hlavně pevné nervy.

DS

Ig-n-or

20. 10. 2011 10:38
Re: Milá Olgo,

Nezbývá než souhlasit http://g.idnes.cz/u/disk/rukaon.gif" alt="R^">

...spíš mi přijde, že ženy poslední dobou (čím méně ženskosti a čím více emancipace) nadávají na různá témata, slovní a jiné ustálenosti jen proto, aby na sebe upozornili a vydobyli si svoje místo na slunci. A co mě nejvíce nechává v údivu že si předem nezjistili co obnáší mateřství než se do nějaké výchovy pustí. Ať si najmou někoho schopnějšího když to nezvládají, ať místo mateřské dál chodí do práce a pořídí si chůvu - i s kojením. Copak je tolik matek duševně nesvéprávných že pak po společnosti žádají za !svou volbu a svoje vytoužené přání! tolik pozornosti, přednostního práva ve všem a zbožné posvátné úcty? V čem je to mateřství oproti našim matkám o tolik těžší a složitější? Moje babička zvládla osm dětí, bez pračky a bez jeslí, včetně základní práce na statku. Jídlo nenakupovala hotové ale s dědou pěstovala atd... Je to dnes neschopnost nebo jen uplakanost?

  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2183x
Olga Starostová rozená Chvátalová
* 15.3.1978 Bělehrad
Vystudovala Anglo-Německou obchodní akademii. Po té pracovala 12 let v rodinném podniku.Nyní na mateřské (Toník 3, Jana 21 měsíců).
Mezi záliby patří film,divadlo četba hl.detektivky - obdivovatelka Agathy Christie, pěší turistika, v poslední době zumba.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky